MØD FAMILIERNE

Se med når brint møder fem danske familier

FAMILIEN VOLPE

Mario, Mette, Daniel & Micaela

Bopæl: Skævinge
Nuværende bil: Honda Civic 1,8 Vtec
Hobbies: Taekwondo

Honda Clarity kommer i hårdtslående selskab, når familien Volpe får den i 2 måneder. For både Mario, Mette og deres to børn Daniel og Micaela dyrker taekwondo på eliteplan. Hos Volpe står den altså på kampsport, italienske traditioner fra Marios hjemland og miljøvenlige holdninger.

Det skal Honda Clarity primært bruges til:
Familien kører hver morgen afsted sammen til skole og arbejde, så Honda Clarity bliver en vigtig del af deres hverdag. Desuden kører familien fire gange om ugen 80 kilometer tur/retur til træning fra Skævinge til kbh.

Det glæder familien sig mest til, når de skal teste Honda Clarity:
Både Mario og Mette glæder sig til at opleve, hvor ”stille” den nye brintbil kan være. Og så håber familien på, at oplevelsen med Honda Clarity kan vise dem, om brintbilen er et realistisk bud på deres næste bilkøb.

Det betyder miljø og klima for familien:
Miljø betyder meget for familien, og de går meget op i at sortere affald.

Desuden køber familien stort set kun økologiske produkter.

LOUI & BIBI

Bopæl: Århus
Nuværende bil: En Peugeot 206
Hobbies: Klima og miljø, weekendture

Miljø og grøn energi spiller en central rolle i ingeniøren Loui og gymnasielæreren Bibis hverdag. Her går intet til spilde, og der er plus på klimakontoen. Det kan have noget med Louis arbejde at gøre. Han kører nemlig 200 km hver dag til og fra sit job i firmaet Energinet, en virksomhed som varetager grøn energi. Men Loui er ikke alene. Han carpooler nemlig med sine kollegaer.

Det skal Honda Clarity primært bruges til:
Loui har 200 km mellem arbejdspladsen i Fredericia og bopælen i Århus, så bilen skal primært indgå i køreordningen med kollegaerne fra Energinet. Ellers vil Honda Clarity blive brugt til kulturelle weekendture til f.eks. Moesgaard i Højbjerg og familiebesøg. Desuden kører Loui og Bibi tit længere ture til f.eks. København, Hamburg eller Sønderjylland.

Det glæder Loui og Bibi sig mest til, når de skal teste Honda Clarity:
At prøve en ny, spændende brintbil og lade den indgå i hverdagen. At vise bilen frem for carpooling-kollegerne og gøre noget godt for parrets personlige ”klimakonto”.

Det betyder miljø og klima for Loui og Bibi:
Både Loui og Bibi går meget op i klima og miljø. Som ingeniør har Loui længe tænkt på at erhverve sig en el-bil, men med mange kilometer til og fra arbejde er el-bilens begrænsede rækkevidde en ulempe. Loui er desuden vokset op med en meget miljøbevist far, der har lært Loui at sortere affald på den helt rigtige måde.

FAMILIEN HOLST

Michael, Mia & Molly

Bopæl: Vanløse
Nuværende bil: Volvo, årgang 2002 med kælenavnet Dagmar
Hobbies: Hobbyfotografi, maraton, kulturelle oplevelser

Forsikringsmanden Michael og skolelæreren Mia har drømme om fremtiden. De skal snart giftes og har datteren Molly på kun 2 år. Derfor går de meget op i at passe på den jord, som de giver videre til deres barn. Fritiden hos Holst bliver brugt flittigt på madoplevelser, koncerter, maraton og hobbyfotografi. Samtidig er de garvede brugere af de sociale medier, hvor hobbyfotografen Michael ofte deler gyldne øjeblikke, og snart også deres oplevelser med Clarity.

Det skal Honda Clarity primært bruges til:
Ud over fragt til og fra arbejde, og hverdagens praktiske gøremål, så skal Honda Clarity også bruges til at fragte familien ud til oplevelser rundt omkring i Danmark.

Det glæder familien sig mest til, når de skal teste Honda Clarity:
Familien er fascineret af brint som en fremtidig form for brændstof til biler. Desuden glæder familien sig til masser af sjove og lange køreoplevelser sammen og til at vise bilen frem til venner og familie.

Det betyder miljø og klima for familien:
Familien går op i økologi og madspild.

LASSE

Bopæl: Skagen
Nuværende bil: Honda Civic
Hobbies: Løbetræning, grill på terrassen og oplevelser med venner og familie

Lasse er 26 år og bor i centrum af Skagen.

Han arbejder som kok på Jakobs Café, hvor fisk og skaldyr er i høj kurs og altid frisk fanget.

Råvarer i sæson, natur og miljø rangerer derfor højt på Lasses liste, som også går ind for ikke at bruge fossile brændstoffer. Derfor glæder Lasse sig til at få Honda Clarity i brug når han ofte pendler fra Skagen til Århus for at besøge kæresten.

Det skal Honda Clarity primært bruges til:
Daglig brug og køreture til og fra Århus, hvor Lasses kæreste bor og studerer. Desuden skal Lasse og kæresten besøge familie og venner rundt omkring i hele Danmark.

Det glæder familien sig mest til, når de skal teste Honda Clarity:
Udover at spare miljøet for de 50-60 liter benzin som Lasse bruger om ugen, så er komfort, acceleration og høj musik også vigtige nøgleord.

Det betyder miljø og klima for familien:
Lasse har stor interesse i nye spændende teknologier, der kan bruges til fremtidens køretøjer. For Lasse er der i mange tilfælde god økonomi i at tænke grønt, så der er flere penge til andre oplevelser i livet.

FAMILIEN TOFT

René, Lisbeth, Frederik & Annette

Bopæl: Slagelse
Nuværende bil: Honda Civic
Hobbies: Elitesvømning, hjemmehygge og natur

René er beredskabskonsulent i Region Sjælland, mens Lisbeth er Territory Manager hos Abbott Vascular, der producerer operationsudstyr. Datteren Anette er elitesvømmer og svømning fylder derfor en stor del af familiens hverdag, da Anette træner 4-5 gange om ugen i Holbæk. Ellers er familien en rigtig hjemmefamilie, der elsker at hygge i huset i Slagelse eller bruge tiden sammen i naturen.

Det skal Honda Clarity primært bruges til:
Bilen skal primært bruges som bil nummer to i forhold til en lang række praktiske ting i hverdagen. Familien kører desuden hver uge mange kilometer frem og tilbage mellem Slagelse og Holbæk, hvor datteren Anette svømmetræner.

Det glæder familien sig mest til, når de skal teste Honda Clarity:
At prøve en brintbil og teste den godt og grundigt. Og hvordan reagerer omgivelserne på at familien har en bil, der kører på en ny form for brændstof.

Det betyder miljø og klima for familien:
Familien har stor fokus på at gøre en forskel, hvor de kan gøre det. De er meget bevidste om at passe på miljøet, og gør deres til, at vi kan efterlade jorden til de kommende generationer i nogenlunde stand.